Tatilde Yanınıza Almanız Gerekenler

Tatile giderken yanınıza alınması gerekenler konusu tatil öncesi oldukça kafanızı kurcalıyor olabilir. Herhangi bir kıyafet ya da eşyanın unutulmaması, valizin eksiksiz hazırlanması özellikle kadınlar için oldukça önemlidir. Çünkü kadınlar biraz daha dikkatli ve detaycı olurlar. Siz de öyle misiniz? Bir şeyi unutma korkusu içinizde var mı? Eğer varsa yazımızı okuyabilirsiniz. İşte o zaman tam ve eksiksiz hazırlanan bir valiz ile yola çıkabilirsiniz.

Kış günlerini atlattığımız ve bir de içinde bulunduğumuz salgın döneminin sonuna geldiğini düşündüğümüz şu günlerde tatile gitmeyi özlemiş olmalısınız. Sanki çok uzun zamandan beri farklı bir yerlere gitmediğinizi ve tatil yapmadığınızı da hissediyor olmalısınız. Yapacağınız tatilin heyecanı ile çantanızı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Eksiklerinizi belirleyip onları da almalısınız. Tatile giderken yanınıza alınması gerekenler listesi için nereden başlamanız gerektiği konusunda tereddüt de yaşıyor olabilirsiniz.

Öncelikle nereye tatile gideceksiniz? Deniz, kum, plaj mı yoksa doğa ve kamp tatili mi yoksa kültür gezisi mi planlıyorsunuz? Gideceğiniz yerin iklim özellikleri nasıl? Hava durumuna baktınız mı? Çünkü bütün bunlar tatil hazırlığı yapmanız için oldukça önemlidir. Gideceğiniz yerde unutulmuş olan bazı ihtiyaçlarınızı bulamayabilirsiniz. Eğer otele gidecekseniz otel de alışveriş merkezi olabilir. Ama kamp kurmayı düşünüyorsanız ne yapacaksınız? O yüzden eksiksiz hazırlanmalı ve kötü sürprizlerle karşılaşmamalısınız.

Tatilde Neye İhtiyaç Olur?

Tatile giderken yanınıza alınması gerekenler arasında mecburi, zaruri ya keyfi ihtiyaçlar bulunmaktadır. Mesela kimlik kartınız, ehliyetiniz, yurt dışı gezisi ise pasaport ve vizeniz, uçak ya da otobüsle gidiyorsanız biletleriniz, banka kartı, kredi kartı mecburi yanınızda olması gerekenler arasındadır. Zaruri ihtiyaçlarınız arasında; telefonunuz, şarj aletiniz, powerbank, fotoğraf makineniz, küçük el çantası, sırt çantası zaruri ihtiyaçlar arasında sayılabilir. Keyfi olanlar ama oldukça fazla gereksinim duyacaklarınızdan da bahsedeceğiz.

Tatile giderken yanınıza alınması gerekenler içerisinde bazı ipuçlarını sizinle paylaşacağız. Böylelikle yola çıkmadan o ihtimalleri düşünerek valiz hazırlıklarına başlayabilirsiniz.

·      Aracınızla tatile gidiyorsanız; ilk yardım çantasını, ağrı kesici ilaçları, kaşıntı giderici kremi ve aile bireylerinize ihtiyaç olacak tıbbi gereçleri unutmayın.

·      Telefon ya da fotoğraf makinalarının şarj cihazlarını ya da pillerini ihmal etmeyin. Yalnız pilleri serin yerde saklayın cihaz içinde bırakmayın. Sıcaktan akabilir.

·      Uçakla tatile gidiyorsanız; bagaj kapasitesini mutlaka öğrenin ona uygun olarak hareket edin. Uçaktaki kontrollerde yasak olan malzemeleri yanınıza almayın.

·      Gideceğiniz yerde alışveriş yapabileceğinizi unutmayın. Valizinizde onlar için de yer ayırmalısınız.

·      Kişisel temizlik malzemelerine ihtiyacınız olacaktır. Bakım ve makyaj malzemeleri konusunu atlamayın.

·      Kaç günlük bir tatil planınız varsa ona göre kıyafet edinin. 3 günlük tatilde yanınızda birçok kıyafet ya da ayakkabı olması gerekmez.

·      Gideceğiniz ortama uygun kıyafetleri yanınıza alın. Mesela denize sıklıkla girecekseniz plaj kıyafetleri ve terlikleri daha çok işinize yarayacaktır. Farklı yerleri gezmeyi planlayanlar her türlü hava şartlarını düşünerek hareket etmelidir.

·      Valiz hazırlığı yaparken kırışmayacak ve önemsiz olanları alta, dikkat edilmesi gerekenleri üste koyun. Örnek vermek gerekirse havlular, çoraplar, iç çamaşırları, pijamalar altta olabilir.

Seyahat Sırt Çantası ve Valizi Alacaklara Tavsiyeler

Tatile giderken yanınıza alınması gerekenler arasında sırt çantası önemli bir yere sahiptir. Seyahat sırt çantası seçiminizi doğru yaparak birçok malzemeyi bu çanta içerisine sığdırabilirsiniz. Vücudunuza uyumlu, ergonomik ve kaliteli kumaşlardan üretilen sırt çantaları tatile çıkarken olmazsa olmazlar arasındadır. Her ne kadar valiz götürüyor olsanız da sırt çantasının yeri ayrıdır.

Sırt çantanızın askıları ve askı tokaları onları sırtınıza uygun hale getirmek için ayarlanabilir olmalıdır. Boynunuzu acıtmaması için sırt çantası ensenizin altında kalmalı bunu da askılarla ayarlayabilmelisiniz. Fermuarı kaliteli olmalıdır. Sık sık açıp kapatacağınız için kaliteli fermuar ve dikiş kalitesi sırt çantalarında önemlidir. Çift dikiş bu çantalarda sağlamlığı ifade etmektedir. Çantanızın göz sayısı ve fonksiyonel olması diğer dikkat edilecek konular arasındadır. Kullanılan kumaş da oldukça önemlidir.

Tatile giderken yanınıza alınması gerekenler kısmında en önemli bölüm valiz seçiminizdir. Seyahat valiz modelleri oldukça fazladır. Seçim yaparken kaç kişi için valizi kullanacaksınız kısmına dikkat etmelisiniz. O yüzden küçükten büyüye doğru olan valiz setlerinden almanız daha akıllıca olacaktır. Hangi boyunu tercih edeceğinize, tatil sürenize ya da kişi sayınıza göre karar verebilirsiniz. Belki küçük boyu çocuklar için kullanırken büyük boyu kendiniz için de kullanabileceksiniz.

Sizlere bazı sırt çantası ve seyahat valizi önerilerinde bulunacağız. Kendiniz ihtiyacınıza ve zevkinize göre aralarında seçim yapabilirsiniz. Tatile gitmeden ve hazırlıklara başlamadan önce eturanavm.com sitesini ziyaret edin. Çünkü ihtiyacınız olan birçok ürünle karşılaşacaksınız…

Ramses Unisex Seyahat Kamp Çantası: Su geçirmeyen kumaştan üretilmiş olan sırt çantası her türlü tatile giderken yanınızda götüreceğiniz bir üründür. 3 bölümden oluşmaktadır. Ergonomik ve her vücut tipine göre ayarlanabilir askı aparatına sahiptir.

 

Siyah Original Sırt Çantası Full Akseuar: Yurt dışından ithal, orijinal barkotlu ürün oldukça kullanışlı ve çok gözden oluşmaktadır. Gösterişli olduğu gibi içine birçok kıyafetinizi yerleştirebilirsiniz.

Escape Abs Valiz Seti Escabs2017 Valiz Seti: 3 adet valizden oluşan set tüm ailenizin eşyalarını sığdırabileceğiniz büyüklüktedir. Kırmızı, mürdüm ve siyah renkleri de mevcuttur.

İvs Kırılmaz Silikon PP Valiz Seti: Sizlere 2 yıl garanti sunan ve 3 parçadan oluşan valiz seti kırılma yapmaz. Polipropilen malzemeden üretildiği için hem sağlam hem de hafiftir. Tatile giderken yanınıza alınması gerekenler arasında gördüğünüz gibi sırt çantalarının ve valizlerin oldukça önemi bulunmaktadır.

Tatile Giderken Alınması Gerekenler Listesi

Tatile giderken yanınıza alınması gerekenler için bir liste hazırlamanız hazırlıklarınızı yaparken sizlere büyük kolaylık sağlayacaktır. Eğer liste hazırlarsanız eksiklerinizi ve almanız gerekenleri görebilir, aldığınız zaman da üzerini çizerek kusursuz bir tatil için hazır hale gelebilirsiniz. Sizlere bir liste hazırladık.

Bu listeye kendiniz de bazı maddeler ekleyerek işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Mecburi ve zaruri ihtiyaçlardan bahsettik. Şimdi de önemli ama olması gereken ihtiyaçları sizinle paylaşmak istiyoruz. Tatile giderken yanınıza alınması gerekenler listesi:

·      İç çamaşırları

·      Çorap

·      Ayakkabılar

·      Terlikler

·      Şort

·      Tişört

·      Eşofman

·      Pijama

·      Havlular

·      Erkekler için pantolon, gömlek, kemer

·      Kadınlar için etek, elbise, kapri

·      Parfüm, deodorant, rolon

·      Kişisel bakım malzemeleri

·      Kişisel temizlik malzemeleri

·      Dergi ve kitap

·      Hırka, yağmurluk

·      Elbise askısı

·      Tıraş makinesi, jilet, epilasyon cihazı

·      Dikiş seti

·      Birkaç adet poşet

·      Bebeğiniz varsa ona uygun olan ihtiyaçlar

·      Not defteri, kalem

·      Navigasyon cihazı

·      Yolculuk için su, atıştırmalık

Tatile giderken yanınıza alınması gerekenler listemiz bu şekilde sizlerin ihtiyaçlarına, hobilerine ve önem verdiklerinize göre çeşitlilik gösterebilir. Ama listeyi hazırlayarak evde olanlar ya da olmayanlar diye yazarsanız; olmayanları almak için hemen harekete geçebilirsiniz. Tedarik ettiklerinizi valizinize yerleştirerek tatilin heyecanını şimdiden yaşamaya başlayabilirsiniz.

Sizlere bir dip not daha iletmek istiyoruz. Bu işleri sakın son günlere bırakmayın. Çünkü stres yapabilir eliniz ayağınız birbirine karışabilir. Listenize uygun hareket ederek aldıklarınız hazırlayın ve bir gün önce valiz ve sırt çantasına yerleştirin. Tatile giderken yanınıza alınması gerekenler ürünlerin birçoğunu eturanavm’de bulabileceksiniz. Kaliteli ürünler alarak tatile eksiksiz gidebilirsiniz.